Alumni

ALUMNI KLUB KULTOS klub je završenih studenata koji su obranili završni ili diplomski rad na Odjelu za kulturologiju.

Veze studenta i nastavnika ostvarene tijekom studiranja, te studenata međusobno, nakon završetka studija slabe, a mnoge se i prekidaju, stoga je osnovni cilj Alumni kluba Odjela za kulturologiju uspostava i održavanje stalne povezanosti između Odjela za kulturologiju i završenih studenata. Na taj način ostvarujemo stalnu povezanost i razmjenu informacija i planova te svi završeni studenti i dalje aktivno mogu biti uključeni u razvoj, unaprjeđenje i promociju Odjela za kulturologiju. Posebnu pripadnost i međusobnu povezanost završenih studenata Odjela kao jedine interdisciplinarne sastavnice Sveučilišta treba usmjeriti i u pomoć pri zapošljavanju ovog jedinstvenog znanstvenog kadra na području naše županije pa i šire.

Odjel za kulturologiju treba biti mjesto s kojeg su studenti krenuli u akademski svijet, ali i mjesto na koje će se uvijek rado vraćati i pronaći pomoć u daljnjem obrazovanju, napredovanju ili poslu. Time želimo potaknuti prepoznatljivost naših završenih studenata i našeg studija i Odjela, jer završeni studenti pridonose svojim aktivnim primjenama stečenog znanja razvoju inredisciplinarnosti, odnosno struke prema završenom smjeru.

Posebno je važna suradnja i povezanost završenih studenata koji su ušli u svijet rada kako bismo razvili trajnu povezanost njhovih poslodavaca i Odjela te Alumni kluba. Time potičemo razmjenu stručnih informacija, suradnju tvrtki i Odjela te njihovo uključivanje u rad Odjela kroz stručne radionice, pomoć pri zapošljavanju i razvojnim planovima.

Alumni klub potiče i suradnju s inozemnim Alumni klubovima srodnih zanimanja kroz koje razvijamo stručnu, znanstvenu i kulturnu suradnju i sve vrste aktivnosti kako završenih studenata, tako i trenutnih studenata i cijelog Odjela za kulturolgiju.

Najvažnije aktivnosti Kluba:

  • djelovanje u ostvarivanju postavljenih ciljeva uz suradnju sa znanstvenim te obrazovnim i kulturno-umjetničkim institucijama
  • izdavanje znanstvenih, stručnih, umjetničkih i informativnih publikacija
  • organiziranje susreta članova Kluba
  • razmjenjivanje iskustava među članovima Kluba
  • informiranje članstva o djelatnostima Kluba, dostignućima njezinih članova i o zbivanjima u struci
  • organiziranje i izvedba različitih znanstvenih, stručnih i umjetničkih i projekata te aktivnosti

Sve vijesti o Klubu i njezinom daljem  razvoju mogu se pratiti na mrežnim stranicama Odjela za kulturologiju

Svi upiti vezani uz Klub mogu se uputiti tajnici Odjela Narcisi Vrbešić-Ravlić na elektroničku adresu: nvravlic@kulturologija.unios.hr.

Zapisnik s osnivačke sjednice Alumni kluba

PristupnicaAK