Kristina Marić

asistentica
kmaric@kulturologija.unios.hr

Vrijeme primanja: srijeda 10:00-11:00, soba br. 20

 
(Đakovo, 1990.) asistentica je na Katedri za medijsku kulturu Odjela za kulturologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.  Izvodi kolegije iz područja video snimanja i fotografije. Područje njezinog umjetničkog interesa je intermedijalnost unutar suvremene umjetničke prakse, posebice vizualne, izvedbene i filmske umjetnosti.

Godine 2015. diplomirala je na Umjetničkoj akademiji u Osijeku (modul: multimedija). Trenutno je Doktorandica na poslijediplomskom interdisciplinarnom doktorskom studiju Kulturologija na modulu Izvedbene i vizualne umjetnosti i kultura  u europskom kontekstu. Dosada je sudjelovala je na dva međunarodna simpozija.

Djeluje kao multimedijalna umjetnica te aktivno izlaže na izložbama i festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu, među kojima se ističu: Vom schweren Leben einer Pflanze in der Großstadt, Eyes On (Beč, 2016.), 51. zagrebački salon vizualne umjetnosti (Zagreb, 2016.), Device Art Festival (Zagreb, 2015.), Crosstalk Video Art Festival (Budimpešta, 2013.). Dobitnica je priznanja za najbolji rad iz multimedije u akademskoj godini 2013/2014 na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. 2013. boravila je na umjetničkoj rezidenciji u Art Quarter Budapest u Budimpešti.

Članica je HDLU-a Osijek.