Kreativna riznica 2016

Odjel za kulturologiju sudjelovao je u suorganizaciji Kreativne riznice 2016., popularizacijskog simpozija kulturne i kreativne industrije koji se održao od 20. do 24. travnja 2016. godine na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Osim Ekonomskog fakulteta i Odjela za kulturologiju,  suorganizatori su bili i Institut za znanstvena i umjetnička istraživanja u kreativnoj industriji – Andizet, Studentski zbor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku te Trgovačka i komercijalna škola “Davor Milas”. Studenti i nastavnici Odjela za kulturologiju sudjelovali su u programskim i organizacijskim odborima, a održali su i sljedeće aktivnosti:

 

  1. Andrijana Katava, Laura Plantak, Josipa Kraljević, Ivona Maršić: Od ideje do društvene odgovornosti udruga u lokalnoj zajednici (radionica)
  2. Mirko Pešić: Kreativnost u ekonomiji (predavanje)
  3. Domagoj Junuzović, Ivona Maršić: Creative Danube: Places to see, places to be (predavanje)
  4. Vladimir Rismondo, Tomislav Levak: Ono što nije objekt (videoprojekcija)
  5. Luka Alebić: Gdje je Waldo?! Ili zašto je bitna vizualna komunikacija! (predavanje)
  6. Ivana Bestvina Bukvić, Marija Mihaljević, Marta Borić, Ivana Tokić: Umijeće kreiranja društveno odgovornih projekata (predavanje)
  7. Snježana Barić Šelmić, Barbara Balen Domazetović, Tomislav Levak: Zaboravljena mjesta Osijeka – točke kulturnih susreta (predavanje)
  8. Darko Mrkonjić, Igor Mavrin, Ivica Lučić, Kristina Bjelić, Mirta Germovšek, Nikolina Josić, Kristina Mandarić, Mislav Bartoš: Festung Hotel (panel)